10 روش قطعی برای حباب گیری اپوکسی

حباب گیری اپوکسی

10 روش قطعی برای حباب گیری اپوکسی

 

اگر از حباب درون رزین اپوکسی متنفرید و میخواهید به درستی حباب گیری اپوکسی را انجام دهید این مقاله را تا انتها بخوانید!

هیچ چیزی بیشتر از دیده شدن حباب در رزین اپوکسی باعث ناراحتی اپوکسی کاران نمیشود.

در ادامه ده روش برای خلاص شدن از حباب های رزین اپوکسی بیان شده است:

 

1.مناسب‌ترین رزین اپوکسی را برای کار خود انتخاب کنید

اگر میخواهید رزین را داخل قالب سیلیکون رزین بریزید، از رزین مخصوص زیورآلات استفاده کنید. این رزینها برای اینکار طراحی شده اند پس احتمال وجود حباب در آنها کمتر است. اعمال آنها نیز ساده تر و سریعتر است زیرا ترکیب هاردنر و رزین اپوکسی نیمه رقیق است. رزین های غلیظ تر، مخصوص ساخت ظروف رزینی میتوانند ایجاد حباب کنند ولی اگر اصول کار با اپوکسی را بدانید مشکلی نخواهد بود.

اگر میخواهید با رزین چوب کار کنید و میز رزینی بسازید، رزین مناسب این کار را تهیه کنید. رزین چوب از رزین زیورآلات و رزین اپوکسی دکوراتیو رقیق تر است برای همین حباب خیلی کمتری در طول کار ایجاد خواهد شد.

 

2. رزین را در اتاقی گرم قالب گیری کنید

در برخی فصول سخت و هزینه بر است که تمامی مدت بخاری روشن باشد، اما به طور کلی باید بدانید که رزین برای سفت شدن به دمایی بین 20 تا 25 درجه ی سانتیگراد نیاز دارد. اگر گرم کردن کل خانه و یا کارگاه برای ساخت میز رزینی و دیگر وسایل سخت است، فقط قسمتی از اتاق کار را گرم کنید. از یک هیتر برای گرم نگه داشتن دائمی آن منطقه استفاده کنید. همچنین میتوانید یک “هات باکس (جعبه گرم)” برای پروژه ی خود بسازید. این حرکت برای ریختن رزین اپوکسی در قالب‌های کوچک مانند قالب سیلیکونی بسیار مناسب است.

حتماً بخوانید: 0 تا 100 ساخت کارگاه اپوکسی

 

3. رزین اپوکسی را پیش گرم کنید

مقداری آب گرم کنید، گرم باشد اما در حال جوشیدن نباشد(حدود 50 درجه سانتیگراد). رزین اپوکسی و هاردنر را به صورت جداگانه در کیسه پلاستیکی بگذارید و پلاستیک ها را بین 5 تا 10 دقیقه در آب گرم قرار دهید.

مراقب باشید که آب به درون رزین اپوکسی و هاردنر نفوذ نکند. اگر آب درون رزین اپوکسی نفوذ کند، رزین خشک نخواهد شد و نباید از آن استفاده کنید.

 

نکته:

ممکن است حین نگهداری رزین اپوکسی و هاردنر در آب گرم، برچسب برند و اطلاعات محصول از بین بروند. گرم کردن رزین قبل از شروع در حباب گیری اپوکسی موثر است. اما مراقب باشید که زیاد گرم نشود. درست است، کار خوب زحمت زیادی دارد. اما اگر رزین اپوکسی را گرم کنید، مدت زمان مورد نیاز برای سفت شدنش کمتر خواهد شد یعنی ژلتایم رزین کاهش میابد و رزین سریعتر گرم میشود.

حتماً بخوانید: چگونه رزین اپوکسی را سریعتر خشک کنم؟

 

4. حباب گیری اپوکسی حین ترکیب کردن

شما که تخم مرغ هم نمیزنید! به هنگام هم زدن باید مراقب باشید و دقت کنید که رزین اپوکسی قرار گرفته در تمامی گوشه و کنارهای ظرف را نیز مخلوط کنید.

گاهی به هنگام ترکیب مقدار زیادی رزین اپوکسی، دیدن حباب هایی که در مرحله ی ترکیب وجود خارجی نداشتند، عجیب نیست. اما آگاه باشید که باید هرچه سریعتر تمامی این حباب های موجود در رزین اپوکسی را از بین ببرید.

برای اینکار میتوانید مخلوط را همزده و آماده کنید سپس بسته به ژلتایم رزینی که در اختیار دارید و حجم مخلوط، بین 3 تا 5 دقیقه استراحت دهید تا حباب اپوکسی به روی سطح بیاید.(اگر رزین شما Fastcure است مثل رزین زیورآلات و رزین دکوراتیو، این زمان باید کوتاهتر شود) سپس با یک فندک اتمی شعله‌ای روی سطح بگیرید تا حباب گیری انجام شود و بعد مخلوط را به آرامی داخل قالب بریزید.

حتماً اصول کنترل ژلتایم رزین اپوکسی در فصل دوم کتاب تکه چوبهای پولساز را با دقت بخوانید

 

5. دمای رزین با دمای سطح نزدیک به هم باشند

تفاوت دمایی سطح و رزین اپوکسی باعث ایجاد حباب میشود. گرم کردن سطحی که قرار است رزین روی آن ریخته شود، راهی ساده برای جلوگیری از تولید این حباب هاست. در حقیقت اصول کار این است که مواد شما با سطح دمایشان نزدیک به هم باشد. با این روش مواد به راحتی در سطح جاری میشوند و ایجاد حباب بسیار کمتر خواهد بود.

 

حباب گیری اپوکسی
رفع حباب اپوکسی

 

6. قبل از پر کردن تمامی قسمت ها با رزین، مقداری رزین را در تمامی سطح بچرخانید

در حقیقت با اینکار سطح قالب خیس میشود و مابقی رزین به سادگی داخل قالب جریان میابد. اینکار را مخصوصاً برای قالب سیلیکون توصیه میکنیم.

قالب سیلیکون رزین به دلیل جنس آن، دارای الکتریسیته ساکن است. همین الکتریسیته ساکن باعث حبس حبابها شده و نمیگذارد حباب از کف به سطح قالب بیاید.

اینگونه از تنش سطح کاسته شده و احتمال تشکیل حباب کم میشود. اگر هم حبابی ایجاد شود، از بین بردن آن ساده تر خواهد شد.

میتوانید بگویید با این روش حباب ها را گیر انداخته اید!

 

7. وسایلی که قصد دارید داخل قالب قرار دهید را ابتدا به رزین اپوکسی آغشته کنید

پس از اینکه وسایل را در رزین اپوکسی فرو بردید، آنها را به صورت مورب قرار دهید و پس از مدتی در محل دلخواه بگذارید. این کار اصطلاحاً پرایمر زدن گفته میشود که احتمال تشکیل حباب را بسیار کم و حباب گیری اپوکسی را ساده خواهد کرد.

منظورم چه وسایلی است؟

  • گل خشک
  • انواع سنگ تزئینی
  • گیاهان مصنوعی و خشک شده
  • صدف، شن، گوش ماهی
  • سنگ، چوب
  • انواع خرج کارهای تزئیناتی

 

8. هنگامی که تمامی رزین اپوکسی خود را ریختید، برای حباب گیری از شعله استفاده کنید

من از تورچ اتمی استفاده میکنم اما برخی افراد از سشوار صنعتی و یا فندک استفاده میکنند. به هنگام گرما دادن به رزین مراقب باشید. یک دستگاه اطفا حریق کنار دست خود داشته باشید. و بدانید که گرمای بیش از حد قالب های پلاستیکی را آب میکند.

اگر روش استفاده از تورچ را نمیدانید حتماً این مقاله را بخوانید: چگونه از تورچ برای شعله گیری و حباب گیری اپوکسی استفاده کنم؟

 

رفع حباب رزین اپوکسی
حباب اپوکسی

 

9. رطوبت بستر را کنترل کنید

گاهی اوقات ممکن است روی سطح بر اثر رطوبت موجود در بستر (بتن، چوب ، سنگ و …) و خشک نبودن کامل آن شروع به حباب زدن کند که این نوع حباب اپوکسی معمولاً اندازه بزرگتری نسبت به حبابهای دیگر دارد. مخصوصاً اگر با چوب کار میکنید دقت کنید که رطوبت آن باید کمتر از 10 درصد بوده و به خوبی پرایمر شود تا حباب گیری آن راحتتر باشد.

منظور از پرایمر، لایه آستری است که روی چوب یا سطوح دیگر اعمال میکنیم تا چشمه های تنفس هوا بسته شود و حباب ایجاد نشود.

 

10. از دستگاه وکیوم برای حباب گیری اپوکسی استفاده کنید

اگر تمامی این روش ها با شکست مواجه شدند و شما در سطح رزین اپوکسی حباب دیدید میتوانید از دستگاه وکیوم استفاده کنید.

در این روش، قالب و رزین اپوکسی درون آن را در محفظه وکیوم قرار داده و شروع به وکیوم کنید. وکیوم باعث میشود حباب ها به روی سطح آمده و سپس ناپدید شوند. زمان وکیوم بسته به ژل‌تایم رزین شما متفاوت است پس برای جلوگیری از جوشیدن رزین اپوکسی باید ژل‌تایم را به درستی کنترل نمایید.

دستگاه وکیوم رزین اپوکسی
حباب گیری اپوکسی با دستگاه وکیوم

 

با آرزوی موفقیت

تیم تحریریه اپوکسی کار

امتیاز شما (سمت چپ بیشترین امتیاز)

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 131

شما هنوز امتیازی به این مقاله نداده‌اید!

50 دیدگاه برای “10 روش قطعی برای حباب گیری اپوکسی

  1. ف گفته:

    سلام وقتتون بخیر احساس میکنم رزینی که خریدم قدیمیه و برای همین حباب میده ایا چنین چیزی امکانش هست؟ اگر که هست لطف کنید بگید چه جوری از بین ببرم حباب رو

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام
      اگر رزین غلیظ شده باشه و ایجاد حباب کنه این راهکاری ندارد مگر اینکه رزین را پیش گرم کنید و سپس استفاده کنید.

  2. شهریار گفته:

    سلام
    یک مورد که در کتاب و هیچ کدام از مطالب ذکر نشده این است که مقاوت یک رزین اپوکسی با قطر ۵ سانت چقدر است ؟
    مثال : یه میز رزینی داریم با ابعاد ۶۰×۱۰۰ ، مدل این نوع میز باعث شده که تقریبا ۹۰ درصد ان خالص رزین اپوکسی باشد و تقریبا ۱۰ درصد از اجسام تزیینی ریز تشکیل شده که هیچ اتصالی هم با هم ندارن مثل برگ های گل یا … ، سوال ما اینه که ایا این میز که تقریبا شبیه یک شیشه هستش که داخلش برگ های گل قرار دارد ، میزان مقاومتش چقدره ایا میتوان تضمین فروش کرد که نشکنه ؟ میشه لطفا توضیخ دهید ایا مقاومت داره

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام بر شما
      اصلاً توصیه نمیکنم چنین میزی بسازید چون امکان نصب پایه ندارید. پایه نمیتونه به رزین متصل بشه باید به چوب یا جسم دیگری غیر از رزین پایه نصب شود.
      رزین اپوکسی اگر اصولی کار شود و نسبت اختلاط و شرایط محیطی کامل رعایت شود میتوانید از استحکام آن مطمئن باشید ولی مشکل دیگری هم هست آنهم این که رزین مقاوت دمایی حدود 70 درجه دارد. اگر جایی نگهداری شود که دما بالا باشد میتواند بعد از گذشت زمان به مرور تغییر فرم دهد.
      بازهم میگم رزین مقاومت خمش و کنش بسیار زیادی دارد ولی برای میز و نصب پایه شرایط متفاوت است.
      موفق باشید

  3. سارا گفته:

    سلام وقت بخیر،رزین اپوکسی روی دیواری که با رنگ اکریلیک پوشش داده شده قابل اجراست؟؟ فقط میخوام یه سطح صیقلی و شیشه ای به روی دیوار بدم که علاوه بر این ،محافظت هم کنه از رنگ که روی دیواره

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام بر شما
      خیر چیزی که مدنظر شماست اجرای بسیار مشکلی دارد و یکدست نخواهد شد.

  4. بابک قاسمی گفته:

    سلام مهندس.وقتتون بخیر و شادی باشه.واقعا ممنونم ازتون بابت اطلاعات و تجربیات مفید و کارآمدتون که بی چشمداشت در اختیارمون قرار میدید.من که سعی میکنم نهایت استفاده رو ببرم ازشون. در ضمن میزی که روز ورکشاپ انجام میدادیم رو بالاخره تمام کردم.خیلی زیبا شد. دستتون درد نکنه.
    خلاصه که یه دونه ای مهندس.
    ارادتمندیم.

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام جناب قاسمی
      احسنت به شما حتماً عکس کار رو داخل گروه پشتیبانی ارسال کنید.

      با آرزوی موفقیت روز افزون

  5. فاطمه گفته:

    سلام وقتتون بخیر. رزین رو توی هر حالتی که گفتید از گرم کردن قبل و بعد و استراحت دادم وحباب رفع میشه.اما وقتی کار خشک میشه کف کاریه عالمه حباب ریز داره. دیگه کم آوردم. چکارش کنم؟

    • کارشناس اپوکسی کار گفته:

      سلام بر شما

      اگر از قالب های سیلیکونی استفاده میکنید ممکن است به دلیل الکتریسیته ساکن که داخل قالب شما هست این اتفاق افتاده است لذا حتما جتما اصول مربوط به نحوه شستشو و نگهداری قالب های سیلیکونی را رعایت کنید.

      با احترام

    • احسان گفته:

      قالب تمیز کن زیاد واکس نزن به قالب رزین رو گرم کن تو چهل پنجاه درجه با هاردنر هرکدوم جدا جدا بعد بعد که قاطی کردی هردوتارو یکم بذار در حد پنج دیقه تو همون محیط پنجاه درجه بمونن که کامل حباب هابرن بعد آروم بریز تو قالب.اگه قالب رو هم از قبل تو همین درجه گرم کنی نتیجه بهتری میگیری.

      • حامد شاهسوندی گفته:

        سلام بر شما
        البته این تجربه شماست و مورد تایید من نیست.. دقت کنید این کار بسته به نوع رزین شما متفاوت است اگر رزین ژلتایم کوتاه داشته باشد با گرم کردن و رها کردن 5 دقیقه ای خواهد جوشید..

        موفق باشید

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام
      بسته به ژلتایم رزین شما، اگر ژلتایم طولانی باشد مشکلی نخواهد بود و گزینه مناسبی است.

      • یاسمین گفته:

        سلامم ممنون از توضیحات من طرح مرمر ک استفاده میکنم ساعت ک خشک شد حفره ایجاد میشه حباب نیستان چکارکنم

      • کارشناس اپوکسی کار گفته:

        سلام بر شما

        میتوانید به پشتیبان تلگرام یا ادمین اینستاگرام عکس از مشکلتان ارسال کنید تا راهنمایی شوید.

        با احترام

  6. رضا گفته:

    سلام مهندس خسته نباشید
    ممنون از راهنماییهای خوبتون
    من ی سوال داشتم اگه راهنمایی کنید ممنون میشم
    برای اعمال اپوکسی روی کاسه روشوییها که سطح شیب دار دارن چیکار باید کرد که زیاد شرره نکنه چون هرکاری میکنم کل اپوکسی از سطح شیبدار میریزه وتمام رگه ها خراب میشه و ی لایه خیلی نازک باقی میمونه که اونم تعدادی حفره درونش ایجاد شده
    من تمام مراحل ازبین بردن حفره رو هم طبق توضیحات شما انجام دادم و از انواع اپوکسی هم استفاده کردم ولی نتیجه نگرفتم

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام
      بله برای سطوح شیبدار این روشها جوابگو نیست. باید از اپوکسی غلیظ استفاده کنید با ژلتایم کوتاه که سریع کیور شود و دو تا سه لایه اعمال کنید تا فضاهای خالی پر شود سپس ساب و پولیش انجام دهید.
      پیشنهاد میکنم از رزینهایی استفاده کنید که قابلیت پاشش داشته باشند مثل رزین پلی اورتان یا رزین اکریلیک تا سطح کار یکدست کوت شود.

  7. مسعود فکری گفته:

    سلام وقت بخیر طبق معمول همیشگی راحت ، آسون ، شیرین ، واقعا از شما بعید نیست اینطور آموزش دادن خدا خیرتون بده مهندس جان من یکی رو که از بابت خرید مواد اپوکسی از هر نوعش راحت راحت کردی دقدقه و استرس مرغوب بودن یا نبودن مواد کلافه کرده بود منو حالا دیگه خیالم راحت شده و با آسودگی خیال میتونم ادامه بدم بازم تشکر و سپاسگزارم ❤???

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام بر شما

      تشکر از همراهی شما دوست عزیز

      آرزوی موفقیت روز افزون دارم.

      با احترام

  8. علیرضا زارعی گفته:

    استاد دستگاه وکیوم رو از کجا تهیه کنیم؟
    خودمونم میتونیم بسازیم؟

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام بر شما
      محلی که صرفاً این دستگاه را تولید کنند نمیشناسم. میتونید با سرچ در یوتیوب روش ساخت دستگاه را پیدا کنید.

      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تایید شماره موبایل
لطفا "شماره موبایل" خود را همراه با صفر ابتدا وارد کنید

لطفا شماره موبایل همراه با “صفر” در ابتدا وارد شود

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد