انواع پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی همراه با تصویر

پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی

پرینت سه بعدی چیست؟

پرینترهای سه بعدی معمولا از یک مدل دیجیتال و یا فایل CAD استفاده میکنند تا یک جسم فیزیکی و سه بعدی را ایجاد کنند. پرینت سه بعدی به تکنولوژی قرار دادن لایه لایه ی مواد روی یکدیگر برای ساخت یک جسم سه بعدی اشاره دارد. این فرایند با فرایند کف تراشی اجسام فرق دارد. گاهی به پرینت سه بعدی تولید افزودنی هم گفته میشود. امروزه و در عصر تولید، پرینترهای سه بعدی راه خود را به زندگی مردم باز کرده اند. بیایید نگاهی به انواع مختلف پرینت های سه بعدی و کاربردشان برای رزین اپوکسی، نگاهی بیندازیم.

 

پرینت رزین اپوکسی
پرینت رزین اپوکسی

 

انواع پرینت سه بعدی رزین اپوکسی

انواع مختلفی از پرینت سه بعدی وجود دارند. برخی از آنها مختص تولیدات صنعتی هستند اما برخی دیگر برای مصارف ساده تر و سرگرمی در دسترس هستند. با پیشرفت تکنولوژی، پرینترهای سه بعدی روز به روز ارزانتر میشوند. برخی از آنها از مدل های دیگر ارزان تر هستند اما انتخاب بهترین پرینتر به نیاز شما و البته بودجه ی شما بستگی دارد.

 

پرینت سه بعدی جواهرات رزینی
پرینت سه بعدی جواهرات رزینی

 

نمونه سازی رسوب شده (FDM)

در سال های اخیر، محبوب ترین نوع پرینت سه بعدی، نمونه سازی رسوب شده و یا ساخت فیلامنت ذوبی (FFF) بوده است. این نوع پرینت سه بعدی شامل یک رشته ترموپلاستیک است که از طریق یک هد پرینت گرم تغذیه میشود. سر پرینتر سه بعدی FDM لایه به لایه رشته ی مذاب روی هم قرار میدهد تا جسم کامل شود. به طور کلی، اشیا پرینت شده به این روش در مقایسه با سایر روش های چاپ سه بعدی رزین اپوکسی، روکش غیر همسطح تری دارند. FDM خیلی گران نیست و برای مدل های اثبات مفهوم یا نمونه سازی اولیه کاملا ایده آل است.

 

پرینت رزین اپوکسی fdm
پرینت رزین اپوکسی fdm

 

مولتی جت فیوژن (MJF)

مولتی جت فیوژن با استفاده از پودر پلی آمید اجسام سه بعدی تولید میکند. پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی MJF از یک جوهر افشان استفاده میکند. این جوهر افشان یک ماده ی جامد کننده را در پودر رسوب میدهد، سپس این ماده با استفاده از یک عنصر حرارتی فعال میشود و تا زمانی که محصول کامل شود، فعال میماند. مولتی جت فیوژن زمان ساخت را کوتاه کرده و محصولاتی با توانایی های مکانیکی بالا و سطح صاف تولید میکند.

 

پرینتر سه بعدی mjf
پرینتر سه بعدی mjf

 

پخت لیزری انتخابی (SLS)

پخت لیزری انتخابی هم از پودر پلی آمید استفاده میکند و شاید فکر کنید این مورد شبیه به مورد قبلی است اما در این مورد از لیزر برای پخت و اتصال جسم نهایی استفاده میشود. این مورد نیز مانند دیگر مورد تکنیک افزودنی، با استفاده از مدل سه بعدی دیجیتال لایه لایه جسم را روی هم قرار میدهد تا جسم کامل شود. SLS برای نمونه سازی سریع و ساخت قطعات ماشین مناسب است. به دلیل ماهیت SLS، بهتر است برای تولید در مقیاس زیاد از آن استفاده شود.

 

پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی sls
پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی sls

 

 

پردازش نور دیجیتال (DLP)

پردازش نور دیجیتال یک پروسه ی پرینت سه بعدی رزین اپوکسی است، این پروسه از رزین اپوکسی مایع و حساس به نور برای پرینت گرفتن استفاده میکند. رزین اپوکسی به وسیله ی یک صفحه نمایش نور دیجیتالی، لایه به لایه سفت میشود. DLP سرعت تولید بالایی دارد و پروژکتور میتواند کل لایه ها را به یکباره سفت کند. این روش برای پرینت گرفتن بخشی های مکانیکی مناسب نیست زیرا قطعات تولید شده به این روش معمولا ضعیف و شکننده هستند اما برای نمونه سازی سریع واقعا ایده آل است.

 

پرینت سه بعدی رزین
پرینت سه بعدی رزین

 

پرینت نمایشگر کریستال مایع (LCD)

پرینترهای LCD سه بعدی از صفحه LCD ماورا بنفش برای خشک کردن رزین اپوکسی حساس به نور استفاده میکنند، بنابراین در دسته ی پرینترهای سه بعدی رزینی قرار میگیرند. صفحه کاری میکند که لایه ی حال حاضر پیش از اینکه لایه ی بعدی روی آن قرار بگیرد، کاملا خشک شود. این پروسه تا زمانی که جسم سه بعدی کامل شود، دائما تکرار میشود. این روش ارزان قیمت بوده و اجسام کاربردی با کیفیتی هم تولید میکند.

 

 

پرینت سه بعدی رزین اپوکسی چیست و چگونه انجام میشود؟

تکنولوژی پرینت سه بعدی رزین اپوکسی از خیلی وقت پیش در دسترس است. این تکنولوژی به سال 1986 و زمانی که “چاک هال” لغت پرینت استریولیتوگرافی (SLA) را ابداع کرد، برمیگردد. اما میتوان این پروسه را به محقق ژاپنی به نام “دکتر هیدو کوداما” که رویکرد لایه بندی استریولیتوگرافی را اختراع کرد، نسبت داد.

اغلب پرینترهای رزین اپوکسی مخزنی دارند که با رزین پر میشود. رزین های اپوکسی موارد ایمنی خاص خود را دارند پس اگر نیاز بود مخزن را به صورت دستی پر کنید، حتما مراقب باشید. پرینتر یک پلتفرم را روی رزین پایین می‌آورد تا یک لایه ی نازک از رزین اپوکسی را روی سطح ایجاد کند. لیزر این پرینتر SLA الگوی لایه ی اول جسم را بررسی کرده و بر اساس آن رزین را خشک میکند. این پروسه ی خشک کردن لایه به لایه ی رزین تا زمانی که جسم سه بعدی کامل شود، ادامه پیدا میکند. سپس جسم از پرینتر بیرون آورده میشود. اما پیش از استفاده از محصول باید چند عمل دیگر نیز روی آن انجام بگیرد.

از آنجا که دقت پرینت سه بعدی رزین اپوکسی بالاست، از آن در صنایع مختلف که نیاز به دقت بالا دارند، مانند صنایع دندانسازی و دندانپزشکی، صنایع مرتبط با سلامتی، مهندسی و طراحی جواهرات استفاده میشود. خوشبختانه، پرینترهای سه بعدی رزین به صورت رومیزی و برای مصارف ساده تر و البته کارهای حرفه ای در دسترس هستند.

 

پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی
تفاوت پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی sls و fdm

 

کدام پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی بهترین گزینه است؟

پرینت FDM ارزان قیمت است اما پرینت سه بعدی رزین اپوکسی قطعات با کیفیت بالا تولید میکند. مهم نیست که شما سابقه ی کار با پرینترهای FDM را دارید یا نه، این مقاله به شما کمک میکند که بهترین پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی متناسب با فعالیت مورد نظر و بودجه ی خود را انتخاب کنید. باید توجه داشته باشید که برخی رزین های مایع بوی تندی دارند و البته پروسه ی پرینت گرفتن سه بعدی رزین به نسبت FDM کثیف کاری بیشتری دارد. اما این دلایل کافی نیست تا خودتان را از این تکنولوژی جذاب محروم کنید!

 

پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی
پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی

 

 

نویسنده: حامد شاهسوندی و تیم تحریریه اپوکسی کار

منبع: wikipedia.com

امتیاز شما (سمت چپ بیشترین امتیاز)

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آرا: 3

شما هنوز امتیازی به این مقاله نداده‌اید!

10 دیدگاه برای “انواع پرینتر سه بعدی رزین اپوکسی همراه با تصویر

  1. پیام طاهریان گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    میخواستم بدونم آیا رزین های مورد نیاز برای پرینتر های رزینی در ایران تولید می شوند یا خیر؟
    خیلی ممنون

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام بر شما
      این رزینها از نوع UV Cure هستند و در ایران تولید نمیشوند.

      موفق باشید

  2. محمد گفته:

    سلام تو این پرینتر های سه بعدی رزینی میشه از رزین اپوکسی ها استفاده کنیم ؟ قیمت رزین های مخصوص پرینت خیلی گرونه

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام بر شما
      خیر نمیتونید استفاده کنید. رزینهایی که داخل پرینترها استفاده میشه UV Cure هستند چون باید مرحله به مرحله و به سرعت خشک شوند درغیر اینصورت امکان ساخت حجم وجود نخواهد داشت.

      موفق باشید

  3. navid78n گفته:

    درود استاد شاهسوندی
    ضمن سپاس بابت مقاله فوق به صلاحدید نحوه استفاده و کار با پرینت سه بعدی را در بصورت ویدئو در سایت قرار دهید. ممنون

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام بر شما
      ویدیوهای زیادی از کارکرد این دستگاه در اینترنت موجود هست من هم به پشتیبان سایت منتقل میکنم تا در این مورد ویدیو در سایت قرار گیرد.
      سپاس ار همراهی شما

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام بر شما

      خوشحالیم که برای شما مفید بوده دوست عزیز

      با احترام

  4. محمد گفته:

    سلام
    براي ساخت سنگ هاي زيور الات بهترين گزينه براي انتخاب پرينتر كه هم شفافيت داشته باشه و هم بتوان اپوكسي را رنگ اميزي كرد كدام گزينه است ؟

    • حامد شاهسوندی گفته:

      سلام بر شما
      درحال حاضر پرینترهای SLA گزینه مناسبی هستند.

      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تایید شماره موبایل
لطفا "شماره موبایل" خود را همراه با صفر ابتدا وارد کنید

لطفا شماره موبایل همراه با “صفر” در ابتدا وارد شود

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد