چگونه اپوکسی را گرم کنیم؟ روش صحیح گرم کردن رزین

روش گرم کردن اپوکسی

آیا گرم کردن رزین اپوکسی صحیح است؟

روش گرم کردن اپوکسی چیست؟

 

گرم کردن رزین اپوکسی یکی از روشهایی است که اپوکسی کاران در فصل زمستان از آن استفاده میکنند. ولی آیا گرم کردن رزین اپوکسی و هاردنر کمکی خواهد کرد؟

 

آموزش گرم کردن رزین اپوکسی

همه ما میدانیم که گرم کردن و حرارت دادن باعث انبساط و منعطف شدن مواد مختلف میشود ولی آیا این روش میتواند برای کار با رزین اپوکسی هم مفید باشد؟

در سری آموزشهای رزین کاری به این نکته میپردازیم که گرما میتواند روی ساختار مولکولهای اپوکسی و هاردنر اثر بگذارد و از نظر سرعت واکنش و سخت شدن به رزین کمک کند.

 

انواع مختلف روشهای گرم کردن رزین اپوکسی

1) گرم کردن رزین اپوکسی (جزء A) و هاردنر (جزء B) به صورت جداگانه (قبل از اختلاط)

2) مخلوط کردن اپوکسی و هاردنر » گرم کردن مخلوط » اعمال (اصلاً توصیه نمیشود)

3) مخلوط کردن اپوکسی و هاردنر » اعمال کردن روی سطح » گذاشتن داخل کوره برای پخت اپوکسی

 

دو عامل بسیار مهم در گرم کردن رزین

رزین اپوکسی و هاردنر برای واکنش هرچه بهتر به دو عامل مهم نیاز دارند:

1) دما  

2) زمان

هرچه دما بالاتر باشد زمان واکنش کوتاهتر میشود و اگر بخواهید زمان واکنش را افزایش دهید باید دما را پایین نگهدارید.

حتماً این مطلب آموزش اپوکسی را بخوانید:  اصطلاحاتی که همه اپوکسی کاران حرفه ای باید بدانند!

 

حرارت دادن به رزین چه جاهایی کاربرد دارد؟

گرم کردن اپوکسی و هاردنر بیشتر در مواردی کاربرد دارد که سرعت خشک شدن اپوکسی برای رزین کار مهم است.

مثلاً در کارخانجات سنگبری برای اینکه تعداد اسلب بیشتری توسط اپوکسی سنگ فرآوری شود، کوره های طبقاتی در خطوط کارخانه طراحی میکنند که به محض اعمال اپوکسی روی سنگ وارد کوره با دمای حدود 60 درجه شود و طی مدت زمان مشخصی خارج شود و رزین هم به صورت کامل پخت شده باشد. (البته کارخانجاتی هم هستند که به اشتباه سنگ را تا 80 درجه سانتیگراد گرم میکنند و اپوکسی به محض اعمال روی سنگ ژل میشود!)

 

روش غیر اصولی گرم کردن رزین

رزین اپوکسی (منظورم جزء A  هست) به خودی خود غلیظ تر از هاردنر است و ممکن است در فصل زمستان بر اثر نگهداری اشتباه در فضای کارگاه باعث بالارفتن غلظت مواد شود. گرم کردن مستقیم رزین تا حدودی به خارج کردن مواد از ظرف کمک میکند ولی در کل کار غیر اصولی است و من گرم کردن رزین با شعله مستقیم را به هیچ وجه توصیه نمیکنم. 

بعضی از دوستان اپوکسی کار در کارگاهشان از شعله برای گرم کردن بشکه اپوکسی استفاده میکنند که اینکار بسیار آسیب زننده است و میتواند بافت اپوکسی را تخریب کند مگر اینکه کنترل شده باشد.

 

حتماً بحوانید: مزایا و کاربردهای استفاده از رزین اپوکسی

 

روش صحیح گرم کردن رزین چیست؟

اگر میخواهید اپوکسی را گرم کنید از 2 روش میتوانید استفاده کنید:

1) قرار دادن ظروف اپوکسی و هاردنر در آب گرم 50 درجه به مدت 20 دقیقه به صورت جداگانه

2) استفاده از اتاق گرم (گرم خانه) برای نگهداری اپوکسی و هاردنر

 

توصیه اپوکسی کار

اگر قصد شما از گرم کردن، رقیق شدن اپوکسی و پخش شدن و نفوذ بهتر است توصیه من این است که از رزین اپوکسی با غلظت کمتر استفاده کنید و رزین مخصوص کاری که میخواهید انجام دهید تهیه کنید تا این مشکل به صورت طبیعی حل شود. مثلاً اگر میز رزینی میسازید حتماً از رزین اپوکسی چوب استفاده کنید و برای زیورآلات رزینی باید رزین مخصوص زیورالات خریداری کنید.

 

نکته حیاتی!

بعضی از افراد سودجو به دلیل نداشتن علم شیمی و تجهیزات لازم حلالهایی مثل “زایلن” و “بوتانول” را به اپوکسی اضافه میکنند که باعث افت غلظت میشود و بویی مشابه بوی تینر دارد..

من و شمای تازه کار هم این رزین را خریداری میکنیم و بعد از cure شدن میبینیم روی کار سوزن سوزنی شد! یا روی سطح سوراخ سوراخ شد! حتی خیلی از موارد را داشتیم که به علت وجود حلال غیرمجاز در سیستم، افت حجم بعد از خشک شدن را شاهد بودیم.

دلیل این مشکلات وجود حلال است. حلال میخواهد آزاد شود و از سیستم خارج شوذ به همین دلیل مشکلات زیادی بوجود می آورد. پس سعی کنید از منابع مورد اعتماد خرید کنید و از اپوکسی های modified شده بدون حلال استفاده کنید.

 

نکته آخر

دوستان زیادی از ما سوال میپرسند که اپوکسی از کجا بخریم؟ ما برای حل مشکل دوستان چند مدل اپوکسی با غلظت و مشخصات تایید شده توسط مهندس شاهسوندی (نویسنده کتاب تکه چوبهای پولساز) را در فروشگاه سایت قرار دادیم تا بتوانید خرید مطمئن داشته باشید. قیمت و مشخصات رزین اپوکسی

دقت کنید قبل از شروع کار با اپوکسی حتماً باید کتاب آموزش اپوکسی را با دقت بخوانید تا از هدر رفت پول و زمانتان به شکل چشمگیر جلوگیری شود.

 

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد

با آرزوی موفقیت – تیم تحریریه اپوکسی کار

امتیاز شما (سمت چپ بیشترین امتیاز)

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 79

شما هنوز امتیازی به این مقاله نداده‌اید!

122 دیدگاه برای “چگونه اپوکسی را گرم کنیم؟ روش صحیح گرم کردن رزین

  1. سالومه اسماعیلی گفته:

    سلام و خسته نباشید آیا دلیل اینکه روی بوم رزین خشک شده به صورت حفره حفره خالی میمونه ، میتونه به دمای پایین محیط کارگاه بستگی داشته باشه و یا مربوط به ضخامت کم رزین پوششی است
    واینکه راه حل این مشکل (عدم ایجاد حفره های خالی) چگونه است
    سوال دیکه ای هم دارم الان تابلو نقاشی من که روی اون از پوشش رزین استفاده کردم بعد از خشک شدن حفره های خالی ایجاد شده ، امکانش هست که از یک لایه دیگه رزین با ضخامت بیشتر برای پوشش آن استفاده کنم؟

    • کارشناس اپوکسی کار گفته:

      سلام

      میتواند به دلایل مختلفی این اتفاق افتاده باشد،میتوانید عکس از کار به پشتیبانی تلگرام به شماره 09393049805 ارسال کنید تا بررسی و راهنمایی شوید.

      با احترام

      • سالومه اسماعیلی گفته:

        ممنون حتما براتون ارسال می کنم

  2. احلام گفته:

    سلام وقت بخیر
    یه مبز با ارتفاع ۱.۵ سانت درست کردم اول هاردنر رو توی ظرف ریختم رنگ پودری صدفی رو قاطی هاردنر کردم بعد رزین رو اضاف کردم یکمی قاطیش کردم و ظرفمو توی اب جوش گذاشتم و موادمو قاطی کردم بعد از چند دقیقه اجازه دادم موادم استراحت کنه روی میز ریختم رزینم خیلی گرم شدرزین سریع به ژل تایم رسید و ۲۰ دقیقه بعد رزین روی کارم خشک شد ایا این راهی که رفتن اشتباه بود؟؟

    • کارشناس اپوکسی کار گفته:

      سلام دوست عزیز

      اگر مواد اولیه را در دمای سرد نگهداری میکنید،میتوانید قبل از اختلاط برای حدود 20 دقیقه در آب دمای 50 تا 60 درجه سانتی گراد قرار دهید سپس توزین کنید و اپوکسی و هاردنر را با توجه به نسبت اختلاط مخلوط کنید.

      با احترام

  3. حمیده گفته:

    با سلام. آیا دستگاهی برای خشک کردن رزین اپوکسی که uv نیست در زیور آلات داریم؟

    • کارشناس اپوکسی کار گفته:

      سلام

      خیر، برای بالا بردن سرعت حشک شدن رزین اپوکسی و هاردنر میتوانید دمای محیط را بالا ببرید که قطعاً خطر جوشیدن و یا ایجاد حباب نیز با این مسئله افزایش پیدا میکند که توصیه نمیکنیم انجام دهید.

      با احترام

  4. شهاب گفته:

    با درود و خداقوت خدمت شما دوست گرامی ، ی مشکلی من داشتم اینکه وقتی کارم با رزین رو انجام میدم و ارتفاعش حد اکثر 1 سانتی متر هستش کلا 1 روز زمان میبره تا کامل سفت شه کار ، اوایلش یعنی تا یکی دو ساعت اول هیچ حبابی دیده نمیشه ( فقط همون حباب هایی ک موقع مخلوط کردن بوجود میاد ک اونا هم سریع آزاد میشن) اما بعد از 2-3 ساعت حباب های خیلی زیاد و ریز توی کار شروع میکنه ب شکل گرفتن و تا اخر هستن و هی بیشتر میشن تا تموم شه زمان سفت شدن ، خواستم بدونم چطوری میشه حل کرد این جریان رو ، قالبم هم سیلیکونی هستش و هم برنجی ، رزین هم نسبت 1به2

    • کارشناس اپوکسی کار گفته:

      سلام

      لطفا به پشتیبانی تلگرام به شماره 09393049805 عکس ارسال کنید تا راهنمایی شوید.

      با احترام

  5. سیاوش گفته:

    میبخشین من مجددسوال میکنم:
    آیامیشه کلاروی کارفندک وشعله نگیریم،وبجاش ازسشواراستفاده کنیم؟

    • کارشناس اپوکسی کار گفته:

      سلام

      از سشوار میتوانید برای بازی با رنگ ها استفاده کنید و یا در لایه اول استفاده کنید و برای لایه های بعدی موجب موج افتادن روی کار میشود.

      با احترام

  6. سیاوش گفته:

    سلام…
    من وقتی فندک روی کارمیگیریم برای حبابگیری،رزین داغ میکنه وبخارتولیدمیکنه واززبرکارحبابهای مذاب مانندی تشکیل میشه که کلاکارخراب میشه.واینکه اون بخاری که ازرزین خارج میشه به آدم آسیب رسان هست یاخیر؟
    ممنون میشم راهنمائیم کنید.

    • کارشناس اپوکسی کار گفته:

      سلام

      اصول شعله گیری را رعایت کنید و مقاله آموزش مرتبط را مطالعه کنید و در کتاب تکه چوبهای پولساز به طور کامل آموزش داده شده است.

      بله بخارات حاصل از جوشیدن و گرم شدن بیش از حد رزین خطرناک میباشد و نباید تنفس کنید،برای حفظ سلامتی خودتان مقاله مربوط به نکات ایمنی را مطالعه کنید.

      با احترام

  7. saeedk گفته:

    سلام من براب كار چوب نوعي رزين به مقدار خيلي زياد خريد كردم كه مشكل بزرگي كه داره در لايه هاي دوم و سوم بشدت داغ ميشه و خيلي سريع سفت ميشه و اصلا ژل تايم نداره و در لايه هاي آخر رزين فوقالعاده داغ و سفت ميشه جوري كه چند بار ترك خورده …

    الان اين رزين خريداري شده و چاره اي جز مصرف كردنش ندارم خواستم اگه ممكنه راهكاري ارائه بديد براي طولاني كردن واكنش و كم كردن دماي واكنش

    • کارشناس اپوکسی کار گفته:

      سلام

      دمای محیط را بین 20 تا 25 درجه نگهداری کنید و لایه های نازکتر اعمال کنید. برای اعمال لایه های بعدی صبر کنید تا لایه های زیرین کامل سرد شود.

      با احترام

  8. Rajabi گفته:

    سلام و وقت بخير
    من به تازگي مشغول تجربه كسب كردن با رزين شده ام.
    آخرين باري كه اپوكسي و هاردنر و به نسبت ١/٢ تركيب كردم حرارت بسيااار زيادي همراه بخار ازش خارج شد به قدري كه ظرف رو نميشد در دست گرفت. و با وجود حرارت زياد در مدت زمان بسيار كمي (حدودا ٥ دقيقه ) رزين به حالت ژله اي در اومد و كاملا سفت شد.
    چه دليلي ممكنه باعث سريع سفت شدنش و حرارت زيادش شده باشه؟
    البته متاسفانه دماي هوا كمي سرد بود، ممكنه سرد بودن هوا باعث اين اتفاق شده باشه؟

    • کارشناس اپوکسی کار گفته:

      سلام

      سرد بودن هوا باعث به وجود آمدن این مشکل نبوده است.
      از درستی نسبت اختلاط مطمئن هستید؟ از کالیبره بودن ترازوی خود مطمئن هستید؟ از رنگ استفاده کردید یا بی رنگ؟از چه کد رزینی استفاده کردید؟
      دقت کنید که بخارات حاصل از استفاده نادرست از رزین و جوشیدن رزین آن سمی هستند و نباید تنفس شوند.(مقاله نکات ایمنی را مطالعه کنید)

      با احترام

  9. rahimipour67 گفته:

    سلام من یه 4 لیتری هاردنر خریدم به اخر ظرف که رسیدم هاردنر جدا نمیشه مثل سنگ شده . میشه گرمش کرد ؟

    • کارشناس اپوکسی کار گفته:

      سلام

      به احتمال زیاد درب ظرف شما باز مانده بوده و هوا کشیده است و هاردنر با دی اکسید کربن هوا واکنش داده است،اگر هاردنر سفیدک زده است دیگر قابل استفاده نیست.

      با احترام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تایید شماره موبایل
لطفا "شماره موبایل" خود را همراه با صفر ابتدا وارد کنید

لطفا شماره موبایل همراه با “صفر” در ابتدا وارد شود

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد